Elevskolen

Holdbeskrivelser

Nybegynder
Her lære man at være tryg omkring hesten både fra jorden og fra hesteryg. I undervisningen er der fokus på at opbygge elevernes balance på hesteryg og gøre dem trygge i hestens gangarter skridt og trav. Der arbejdes hen imod, at eleverne kan få tryghed og balance til at galopere med trækker eller for line. Der skal være en forælder til hvert barn, for at barnet kan føle sig tryg. Men også hvis der er brug for en hjælpende hånd.

Begynder
Er baseret på ryttere, som har opnået så god en balance, at de så småt kan begynde at galopere. Det tilstræbes, at rytteren selv sadler op og af (evt. med hjælp fra hjælperne). Rytterne begynder også at lave forskellige figurer (cirkelvolter og slangegange). Der fokuseres meget på rytterens opstilling.

Letøvet
Dette hold er for dig, der kan styre hesten selv. Din basisgrundridning er på plads, og du kan ride alle tre gangarter uden hjælp. Du ved, hvordan man sadler op og af, og kan begå dig i stalden uden problemer. Der arbejdes videre med rytterens balance og opstilling i de forskellige gangarter. Man begynder at lære andre og nye øvelser og figurer i både skridt og trav. Man bliver også præsenteret for andre sjove ting, som kan foregå på hesteryg. 

Øvet
Dette hold er overbygningen på alt, hvad du har lært op til nu. Vi forventer selvfølgelig, at du kan ride og sadle op selvstændigt. Som øvet har man nu så god en balance, at man kan begynde at lave flere øvelser i galop, og styrke ens forståelse for de forskellige øvelser i skridt og trav. Man vil også kunne lære, at det ikke bare er at sidde stille i sadlen, men at man som rytter kan hjælpe hesten på mange måder. 

Spring
For at kunne starte til springning skal din grundridning være på plads. Du skal kunne styre hesten selv i alle tre gangarter, og kunne ride rundt på en bane selv uden at der er alt for megen uorden i styretøjet. Igennem springdressur, springteori og udfordrende baner er det vores mål at gøre dig til en habil springrytter. I undervisningen lægges der vægt på, at du ved korrekt brug af hjælpere formår at styre hesten rundt på en bane. Det gælder ikke bare om at ræse hurtigst rundt! Samtidig håber vi, at du igennem springundervisningen øger din tillid og lyst til nye udfordringer. Og får du lyst til at starte stævner, hjælper vi dig også gerne med det.

Da vi vil skåne vore elevheste bedst muligt, er der sat begrænsning for højden der må springes: Pony 50 cm og hest 70 cm.

Ens for alle holdene er, at man altid møder 20 minutter før undervisningens start, så der altid er rigtig god tid til at strigle og sadle op uden at stresse hesten eller dig selv unødvendigt.