Elevskolen

Holdbeskrivelser

Rasmus klump hold

Det vigtigste på dette hold er, at vi har det sjovt, samtidig med at du lærer at ride, i det tempo du har brug for.

Gennem legen lærer du omgang med ponyerne, samtidig med at du igennem balanceøvelser m.m. lærer den grundlæggende ridning.

Rasmus Klump hold er derfor for dig mellem ca. 3-10 år, som gerne vil blive tryg ved ponyerne. (er du ældre, er du også velkommen)

Det er vigtigt, at du har din far, mor eller en anden voksen med hver gang, der kan hjælpe i stalden med opsadling og hjælpe med at trække ponyen – indtil du bliver god nok til at ride selv.

Vores mål med 1/2 times holdet er, at du bliver så tryg ved at ride, at du kan ride selv i skridt og trav – og måske galop.

Ny begynderhold

Er hovedsageligt baseret på nybegyndere fra 5 år, som gradvis skal lære at holde balancen på hesteryg. Undervisningen foregår i skridt og trav, både letridning og nedsidning. Der laves start, stop og styrings øvelser, ligesom der vil indgå mange balanceøvelser i undervisningen. Der arbejdes frem i mod at du skal lærer at galoppere i line og langsomt bliver tryk ved at galoppere.

Begynderhold

Er baseret på nye ryttere over 5 år samt de 3-5 årige som har opnået så god en balance, at de så småt kan begynde at galoppere. Det tilstræbes, at rytteren selv sadler op og af (evt. med hjælp fra hjælperne). Rytterne begynder også at lave forskellige figurer (cirkelvolter, slangegange). Der fokuseres meget på rytterens opstilling.

Letøvede

Dette hold er for dig, der kan styre hesten selv. Din basis grundridning er på plads, og du kan ride alle tre gangarter uden hjælp. Du ved, hvordan man sadler op og af, og kan begå dig i stalden uden problemer.

På dette hold arbejder man videre med voltefigurer i både skridt, trav og galop.

Vi skal arbejde med at bøje hestene, ride pænt og nydeligt ud i hjørnerne og alt det andet, som du allerede har lært, men som man aldrig kan få for meget af.

Men for at det ikke bare er dressur alt sammen, bruger vi stadig ponylegene i undervisningen. Derudover skal du også stifte bekendtskab med springdressur, springning, turridning, programridning og meget mere. 

Øvede

Dette hold er overbygningen på alt, hvad du har lært op til nu. Vi forventer selvfølgelig, at du kan ride og sadle op selvstændigt.

Begynder at få en forståelse af hvordan du stiller hesten korrekt og begynder få den til at søge til bidet. Samt lærer mere at ride for de lidt mere finner hjælpere.

Det skal selvfølgelig ikke alt sammen være dressur, så vi springer også og rider på tur.

Vi stræber efter at give en mere individuel undervisning på det øvede hold, så at alle får noget ud af undervisningen – uanset niveau og ambitioner.

Elite

Er for dem der har redet i mange år, og som evt. er begyndt at starte stævner. Der arbejdes med at få hesten til at gå under hjælperne og til biddet. Undervisningen skal gerne munde ud i at rytteren er i stand til at få hesten til at gå et dressur program til klubstævner.

Springning

For at kunne starte til springning skal din grundridning være på plads. Du skal kunne styre hesten selv i alle tre gangarter, og kunne ride rundt på en bane selv, uden at der er alt for megen uorden i styretøjet.

Igennem springdressur, springteori og udfordrende baner er det vores mål at gøre dig til en habil springrytter.

I undervisningen lægges der vægt på, at du ved korrekt brug af hjælpere formår at styre hesten rundt på en bane.

Det gælder ikke bare om at ræse hurtigst rundt!

Samtidig håber vi, at du igennem springundervisningen øger din tillid og lyst til nye udfordringer. Og får du lyst til at starte stævner, hjælper vi dig også gerne med det.

For at skåne vore vidunderlige skoleheste er der sat højde begrænsning på, som er 50 cm for pony og 80 cm for hestene. Det er jo ikke højden det kommer an på men at lærer at ride så korrekt rundt så muligt på en spring bane.

Ens for alle holdene er at man altid møder 20 minutter før undervisningens start så der altid er rigtig god til at strigle og sadle op. Uden at stresse hesten eller dig selv unødvendigt.